Årshjulet_farger.jpg
Årshjulet_forside1.jpeg

Velkommen til ÅRSHJULET 2020!

Dette er et onlineforløp for alle som ønsker å leve et skapende liv, i takt med naturens rytme. Det er en reise igjennom et helt år, fra vintersolverv til vintersolverv. En invitasjon til å skape dyp forbindelse til de fire årstidene - og til den muligheten for vekst, skaperkraft og utvikling som ethvert år rommer.

Det å forstå at min indre natur er forbundet med den ytre – og at det er mulig å leve i takt med naturens skiftninger, istedenfor å kjempe i mot dem – er noe av det mest betydningsfulle jeg har lært i mitt voksne liv.

Det har gitt livet mitt en naturlig struktur - og vist meg at det er en tid for å så og en tid for å høste, en tid for å hvile og en tid for å handle.

Det har satt meg i kontakt med de innerste drømmene mine - og gitt meg mot og kraft til å sette dem ut i livet.

Det har gitt meg en dypere forståelse av at jeg er NATUR - og at jeg inngår i noe som er langt større enn meg selv.

Det er som om jeg, når jeg forbinder meg med naturens rytme, blir i stand til å flyte med på en bølge av naturlig skaperkraft. En bølge som støtter og løfter meg, og hjelper meg med å utleve det jeg er her på jorden for å utleve. ÅRSHJULET 2020 er skapt fordi jeg lengter etter å dele denne opplevelsen med andre. Og fordi jeg, i dypet av mitt hjerte tror på at verden har bruk for at så mange av oss som mulig finner tilbake til en naturlig rytme - og forløser vår naturlige livsglede og skaperkraft!

Alle som melder seg på ÅRSHJULET 2020 vil hver fullmåne og hver nymåne året igjennom, motta et brev fra meg på mail. I dette brevet deler jeg mine tanker om den årstiden vi befinner oss i - og en rekke forslag til hvordan du kan forbinde deg dypere med den og høste av dens gaver. Hele året igjennom deler jeg alt det jeg vet om å leve et syklisk liv, i takt med naturens rytme. Og alle redskapene jeg bruker i min egen praksis: skriveoppgaver, dans & bevegelse, naturopplevelser, stemmeøvelser, poesi, guidede meditasjoner - og mye, mye mer.

Årets gang - med de fire årstidene - er i mine øyne den perfekte kreative prosess. Og det er min opplevelse at vi mennesker har muligheten til å leve i takt med naturens rytme, og at vår egen skaperkraft vokser og folder seg ut når vi gjør det. I ÅRSHJULET 2020 skal vi arbeide aktivt med de fire årstidene, og la dem inspirere oss og invitere oss til å følge naturens rytme:

VINTER

Hvile, drømme, gå i hi, lytte innover, åpne for nye visjoner.

VÅR

Vende deg ut mot verden, så frø, handle, ta beslutninger, forme din virkelighet.

SOMMER

Vanne det du har sådd, utforske, dra på eventyr, bli inspirert, nyte, blomstre og ekspandere.

HØST

Utleve, ferdiggjøre, høste fruktene av årets arbeid, gi slipp på det du ikke trenger lenger, finne inn til din essens.

……….

Jeg ønsker at dette forløpet skal være et overflødighetshorn av inspirasjon og næring. En ressurs og en berikelse for alle som ønsker å leve et liv med dypere forbindelse til sitt eget indre, til naturens rytme og til andre mennesker. Det er mitt håp at alt det jeg deler på denne reisen vil være like mye til nytte og til nytelse for deg, som det er for meg. Og at det vil støtte deg i å bygge det livet du virkelig drømmer om å leve.

I tillegg til ny- og fullmånebrev med inspirasjon og oppgaver hver fjortende dag, får du som deltager i ÅRSHJULET 2020 tilgang til en lukket facebookgruppe hvor alle som er med på reisen kan dele tanker og opplevelser og skape forbindelse til hverandre. Selv om dette er et online forløp hvor du kan gjøre det meste av arbeidet hjemme fra din egen stue (og i naturen omkring deg), er det min intensjon og mitt ønske at dette skal være et seilas vi legger ut på sammen. Jeg på kraften som finnes i fellesskapet. Og jeg vet at vi kan nå uendelig mye lengre og dypere når vi går sammen, enn når vi står alene.


PRIS & BETALING

Prisen for å være med i ÅRSHJULET 2020 er som følger:

550 DKK hvis du melder deg på i løpet av Oktober 2019.

600 DKK hvis du melder deg på i løpet av November 2019.

650 DKK hvis du melder deg på i løpet av Desember 2019.

Du kan snart registrere deg og betale via min webshop HER.

(NB: Bemerk at prisen er i danske kroner, da jeg bor i Danmark og har dansk firma.)


PRAKTISK

ÅRSHJULET 2020 starter den 22. desember 2019.

Denne dagen er det vintersolverv, og årets korteste dag. Noen tidsregninger sier at vintersolverv er den første dagen av vinteren, og det gir mening for meg at vi starter vår reise inn i det nye året her.

Ved vintersolverv mottar du forløpets første mail - en velkomst og introduksjon til den reisen vi sammen er i ferd med å legge ut på. Deretter følger det nye brev hver nymåne og hver fullmåne hele året igjennom. Hvert brev har til hensikt å guide deg inn i den aktuelle årstidens særlige tema og muligheter - og gir deg oppgaver og øvelser som støtter deg i å leve i takt med naturens rytme og årets gang:

I løpet av et år går naturen igjennom alle skapelsens faser - den går i dvale om vinteren, den folder seg ut om våren, den blomstrer om sommeren og den gir slipp og trekker seg sammen om høsten. Og sånn tror jeg det er med oss mennesker også. Vi er sykliske og organiske vesner, som i visse perioder har bruk for å hvile og i andre perioder har bruk for å handle. Samtidig lever vi i en kultur som forventer at vi konstant er utadvendte, påkoblede, handlekraftige og effektive. Hele tiden i vekst!

Men det er ikke bæredyktig å hele tiden være i vekst. Det vet naturen. Og heldigvis begynner vi mennesker også å forstå det. Det er mulig å leve med en mer naturlig rytme - og ÅRSHJULET 2020 er en reise for alle som ønsker å finne tilbake til denne rytmen. Og merke på egen kropp hvordan det får både skaperkraften og livsgleden til å blomstre.